De Opvang

Stichting Dierenopvang Karuna is in 2018 opgericht.

Karuna is één van de vier nobele deugden in het Boeddhisme en staat voor “het oneindig mededogen met alle voelende wezens, die het moeilijk hebben.” Wij hopen met de verhalen uit onze opvang mensen te kunnen inspireren om ook iets terug te doen voor de kwetsbare natuur en alle dieren om ons heen.

Wanneer eekhoorns bij ons worden binnengebracht worden ze eerst geregistreerd en onderzocht. Indien nodig wordt eerste hulp verleend. Voor professionele medische hulp werken wij samen met een dierenarts. Tijdens de hele opvangperiode houden wij de ontwikkeling en het herstel van de dieren nauwkeurig in de gaten en wordt deze bijgehouden in een (medisch) dagboek.

Voor het grootbrengen van jonge eekhoorns hanteren wij strikte protocollen om ervoor te zorgen dat de dieren uiteindelijk in de natuur kunnen worden teruggeplaatst. Een belangrijke laatste stap in dit proces is het overplaatsen van de dieren naar een buitenverblijf. Hier kunnen de jonge eekhoorns verwilderen en wennen aan het leven in de buitenlucht voordat zij worden vrijgelaten.